menu

Priopćenje o pravnom položaju sorti jabuka

Priopćenje o pravnom položaju sorti jabuka

Star fruits Diffusion SAS, trgovačko društvo osnovano prema francuskom Zakonu o društvima s ograničenom odgovornošću, obavještava hrvatske uzgajivače jabuka i subjekte koji obavljaju djelatnost u vezi s jabukama da je pridruživanjem Hrvatske Europskoj Uniji 1. srpnja 2013.

  • zaštita svih postojećih prava na sorte jabuka Cripps Pink (cpvr) (certifikat EU 1640) i Rosy Glow (cpvr) (certifikat EU 18127) kao i
  • zaštita svih postojećih prava na različite robne marke Pink Lady ® u Zajednici proširena na Republiku Hrvatsku.

 

Star fruits Diffusion SAS obavješćuje hrvatske uzgajivače da pravo na biljnu sortu u odnosu na sorte "Cripps pink" i "Rosy glow" pruža tvrtki Star fruits Diffusion Diffusion SAS isključivo pravo u Hrvatskoj na proizvodnju i stavljanje na tržište sastojaka tih sorti, uključujući biljni i reprodukcijski materijal.

Neovlašteno razmnožavanje, prodaja, sadnja i cijepljenje stabala sorti Cripps pink(cpvr) i Rosy glow(cpvr) tvrtka Star fruits Diffusion SAS smatrat će teškim kršenjem odgovarajućih prava na zaštitu biljnih sorti. Uzgajivači i vrtlari uključeni u takva nezakonita postupanja bit će odgovarajuće procesuirani pred nadležnim sudom.

Star fruits Diffusion SAS zadržava sva svoja prava u vezi s predmetom ovog priopćenja.

Podrobnije informacije:
Star fruits Diffusion SAS - Route d’Orange - F 84860 Caderousse (France)
Tel.: +33 (0)4.90.11.93.50
Telefaks +33 (0)4.90.11.93.50
e-mail: info@star-fruits.com

Foto: Stock.xchng

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward